Ważne rzeczy w cenie!

Z oceanu na talerz

Malediwy to nie tylko raj dla amatorów plażowania, kąpieli słonecznych i morskich czy nurkowania wśród niezwykłego świata rafy koralowej. To także różnorodny świat wyspiarskiej kuchni, która łączy w sobie wpływy afrykańskie, indyjskie i arabskie. A z takiej mieszanki mogą wyjść tylko znakomite dania. Czego turysta będzie szukał na pięknym archipelagu Oceanu Indyjskiego? Przede wszystkim dań z ryb i owoców morza. I nie zawiedzie się, bowiem restauracje pełne są potraw przyrządzanych na setki sposobów z krabów, krewetek, langust, małż, ośmiornic i całego bogactwa oceanu. Gdy dodamy do tego egzotyczne, tropikalne owoce oraz aromatyczne przyprawy o fantastycznych aromatach i barwach, otrzymamy kulinarne doznania najwyższej jakości na czele z malediwską białą rybą w wszechobecnym sosie curry.