Ważne rzeczy w cenie!

Malibu – nie tylko rajska plaża

Malibu to nie tylko nazwa miasta i długich plaż w okolicy Los Angeles, modne miejsce wypoczynku gwiazd z branży rozrywkowej, ale i nazwa likieru kokosowego, pochodzącego z Barbadosu. Malibu powstaje z połączenia wyselekcjonowanych karaibskich rumów z naturalnym ekstraktem z orzecha kokosowego. W 1893 roku niemieccy bracia Stades założyli na Barbadosie destylarnię, której celem był eksport rumu do Niemiec. Tutaj w wyniku połączenia karaibskiego rumu i ekstraktu kokosowego powstało Malibu. Początkowo firma The Twelve Island of Shipping Company dystrybuowała Malibu na rynku lokalnym, jednak bardzo szybko zyskał on światową sławę i status międzynarodowego alkoholu. Klarowny alkohol rozlewany jest do charakterystycznych białych butelek, które należą do najbardziej rozpoznawalnych na świecie opakowań produktów. Chociaż w oryginale Malibu zawiera karaibski rum oraz ekstrakt z kokosa, to na wybrane rynki światowe zostały wprowadzone jego smakowe odmiany m.in. Malibu Pineapple, Malibu Mango, Malibu Passion Fruit, Malibu Tropical Banana i Malibu Melon. Likier ma słodki, orzeźwiający smak i zapach, przez co doskonale komponuje się w owocowych drinkach.